Samferdselskonferansen i Salten 2021

Tirsdag 23. November arrangerte FNF og Salten Regionråd samferdselskonferanse i Salten 2021 (på Fauske) sammen med NHO Nordland, Bodøregionens Utviklingsselskap (BRUS) og Nasjonalt program for leverandørutvikling. Vi tok et dykk i offentlige planer i Salten-regionen, visjoner og muligheter vi har i tiden som kommer, og hvilke utfordringer vi står ovenfor.

Dagen startet med en introduksjon til regional- og nasjonal transportplan , prioriteringer i Salten og Nordland i årene som kommer og hvilken politiske aspekter som ligger til grunn. Her fikk vi høre fra ordfører i Bodø- og regions-rådsleder i Salten regionråd Ida Pinnerød, og Statssekretær i Samferdselsdepartementet (Norge) Johan Vasara.

Etter pausen gikk vi over til utviklingen i transporttilbudet, og planene for fremtiden fra transportaktørene. Samferdsel er tross alt blodårene for å få varer og folk fra A til Å langs vei, vann, luft og bane på en effektiv og trygg måte. Og vi er avhengig av å få til utvikling.

Her fikk vi høre om hvordan man jobber med prosjekter, utbyggingen og oppdateringer av veinettet, fra seksjonssjef innen utredning i Statens vegvesen med Ine Hilling, og seniorrådgiver i Nye Veier Jon Terje Ekeland.

Vi hørte om baneutvikling og -drift fra KA-manager i CargoNet AS Aasmund Oma Aanestad-Bakke, og områdedirektør i Bane NOR Thor Brækkan.

Ikke minst fikk vi en grundig gjennomgang av visjonene for flytransport og grønn luftfart fra administrerende direktør i BRUS Elnar Remi Holmen, og den teknologiske omstillingen til fremtidens luftfart i Widerøe med administrerende direktør Stein Nilsen.

Videre gikk vi inn i hvilke behov som bedrifter og samfunn har i Salten, og hvilke konkrete utfordring og muligheter vi ser for å få til løsninger som gir jobb- og verdiskaping. Først ut var Nordland fylkeskommune med fylkesrådets nestleder Svein Øien Eggesvik om ambisjonene og utfordringene i Salten. Deretter fikk vi høre fra bedriftene fordelt rundt i regionene: Leif Kristiansen fra Glomfjord Industripark og Yara Norge AS, Yara Glomfjord , Ove Sørdahl fra Elkem Salten, Jarle Solemdal fra Salten Aqua. Og vi avsluttet dagen med innlegg om grønne løsninger for landtransporten med Christoffer Sahl fra grønt landtransportprogram NHO.

Tusen takk til alle oppmøtte og engasjement, dette viser tydelig at samferdsel er en prioriteringssak i regionen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *