Meny
Bilde av Narvik Havn

Frokostmøte 31. august med tema ny togrute fra Narvik til Finland

29.06.2022
Narvik Havn med støtte  fra Nordland fylkeskommune starter opp en ny regulær togrute mellom Narvik - Haparanda (Sverige)/Tornio (Finland) - Narvik. Dette gir oss nå muligheten til å knytte oss på toget videre til Helsinki og derfra når vi Baltikum, Europa og Asia.

Ruten vil ha oppstart i uke 17 2022 med avgang annenhver uke. Sentrale samarbeidspartnere er CargoNet og  Nurminen Logistics.


Det blir nytt frokostmøte om muligheten til å benytte seg av tilbudet 31. August.
Narvik Havn har lenge jobbet med å etablere en togforbindelse vest - øst. I 2020 lanserte vi dette prosjektet på nytt i samarbeid med den finske togoperatør Nurminen Logistics Oy som har flere ukentlige avganger mellom Helsingfors og Kina (med mulighet til andre destinasjoner i Asia som Japan, Sør-Korea, India, Singapore, Vietnam, Saudi-Arabia og Pakistan. Nurminen sine terminaler i Helsingfors og Kotka har i tillegg regelmessig fergeforbindelse til Baltikum og videre til Europa.

Med dette rutenettverket etablert samt faste togruter mellom Helsinki og Tornio, manglet vi bare strekningen mellom Haparanda/Tornio og Narvik. Nordland Fylkeskommune ønsket å ta rollen som støttespiller for å sikre utviklingen av et gods-tilbud via Ofotbanen. Narvik Havn er en av 2 havner i Norge tilkoblet til alle Øst-og Vest-europeiske land gjennom Trans-European Transport Network.

CargoNet AS er valgt som samarbeidspartner på strekningen Narvik – Haparanda. De er allerede godt etablert i Narvik med sin egen terminal, lang erfaring og distribusjonsnettverk i Norge. Som operatør og speditør til/fra Helsinki har vi Nurminen Logistics Oy. Nurminen har ukentlige avganger til Baltikum, Europa og Asia noe som styrker satsingen på transporter øst/vest.

Dette er et tilbud vi samlet har stor tro på og åpner nye muligheter på Nordkalotten og/eller Atlantiske områder for en direkte togforbindelse mellom Narvik som det intermodale transportknutepunktet og Asia samt multimodale løsninger gjennom Helsingfors til Baltikum og Sentral Europa.

Narvik Havn, isfri hele året, gir muligheten for å koble sjø og elektrifisert jernbane vest-øst. Det er ikke bare en stor fordel for næringslivet på Nordkalotten og i de Atlantiske områder, men vil være et grønt transporttilbud for hele nordområdet med tanke på fremtidens krav til bærekraftige transportløsninger.


 
facebook

Send inn medlemsnyhet

Send inn nyheter og informasjon fra din bedrift!

Siste nytt